Stichting Let’s Care

  Stichting Let’s Care

  Het lijkt toch vanzelfsprekend dat je als kind recht hebt op een gelukkige, zorgeloze en speelse kindertijd. Helaas is dit niet voor elk kind op deze aarde het geval.

  Door armoede, gebroken gezinnen en een hoog kindertal staan kinderen en met name meisjes bloot aan mishandeling, verwaarlozing en (seksueel) misbruik. In de provincie Antique, op het eiland Panay, Filipijnen is er voor deze meisjes geen opvang en traumaverwerking. Hierdoor blijven deze kinderen in een onveilige en traumatiserende omgeving.

  Let’s Care biedt deze meisjes een veilige plek, lichamelijk en psychisch herstel, scholing en nazorg. Kortom, deze meisjes krijgen weer hoop op een fijn leven en zorgeloze toekomst en zitten weer prettig en krachtig in hun vel. Met dit project creëren we een nieuw en structureel zorgaanbod in deze provincie. We werken hierbij nauw samen met de lokale betrokken instanties. Inbedding in de bestaande lokale situatie en het betrekken van de lokale betrokken partijen is essentieel voor het succes van dit duurzame project.

  Initiatiefnemer

  Erna Vinkers

   

  Erna Vinkers richtte in 2008 Stichting Let’s Care op. Als ik om me heen kijk in de wereld en ik zie  dingen die me raken en die ik anders zou willen zien, dan wil ik daar wat aan doen. Ik vind het belangrijk om kinderen het gevoel te geven niet alleen te staan in hun ellende. Maar dat ze ervaren dat er iemand is op de wereld die hun helpt. Zij zullen dit dan later weer uitdragen in hun leven en zo creëren we samen een mooie, nieuwe wereld.

   

   

  Activiteiten

  De kinderen krijgen verschillende workshops en activiteiten aangeboden die hun bewuster maken, beter in hun vel doen zitten en waardoor ze diverse vaardigheden aanleren. Ze krijgen hierdoor weer een goede uitgangspositie op een mooie toekomst. Ook worden, indien mogelijk, de ouders/verzorgers betrokken bij het hersteltraject van de kinderen.


  Nieuwsgierig geworden? Of wil je meehelpen een droom te realiseren? Doneer aan een van de dromen aan de rechterkant van deze pagina. Stichting Lets Care heeft ook een eigen website: www.letscare.net